بسم الله الرحمن الرحیم
نام کتاب، موضوع و هدف ما را نسبت به مطالعۀ کتاب مشخص میکند. پس از مطالعه انتظار میرود که خوانندۀ گرامی برای یک روز، راهکار این کتاب را تجربه کند. سپس به ارزیابی بپردازد که آن روزش نسبت به روزهای قبلی چه تفاوتهایی کرده است.
آیا توانسته است که با راهکار این کتاب، تمرکزش را در کارها بالا ببرد؟ آیا توانسته است به سایر آثار نظم که در فصل دوم بیان گردیده، برسد؟ نظم آثار مختلفی بر زندگی دارد که در فصل دوم در قالب حکایتها و مثالهای فراوانی بیان شده است.
در فصل دوم به آثاری نظیر حذف علفهای هرز ذهنی، کنترل جسم با نظم، کاهش اختلافات خانوادگی، کاهش آشفتگی در زندگی، کنترل استرس، افزایش توجه در نماز، کاهش خیالات منفی، نحوۀ سرمایهگذاری در زمان، تشخیص جهتگیری آینده، و .... پرداخته شده است.
البته چنین ادعایی وجود ندارد که از همان روز اول بهطور کامل منظم میشویم. بلکه هدف اینست که در روز اول، یکسری آثار و نتایجی ایجاد شود و پس از کسب نشاط و رضایت نسبت به تغییر ایجاد شده، این روش ادامه یابد. نکتۀ مهم اینست که ایجاد نظم همچون نهالی میماند و برای آنکه تبدیل به درخت شود، نیاز به تمرین و تکرار دارد.
این کتاب شامل یک مقدمه و سه فصل است.
فصل اول: بیان چیستی و ارزش نظم
در این فصل، تعریف نظم، جملاتی ناب در اهمیت نظم، ایرادات نظم و برنامهریزی مادیگرایان و غیره، آمده است.
فصل دوم: شرح و بررسی ثمرات یا میوههای نظم
در این فصل، ثمرات وجود نظم در زندگی فردی و اجتماعی مورد بررسی قرار میگیرد. در جدول زیر نمونهای از آثار نظم آمده که در این کتاب مورد بررسی قرار گرفته است.
فصل سوم: راهکاری برای ایجاد نظم در زندگی
در این فصل راهکاری ساده برای ایجاد نظم در زندگی، ارائه میشود. اصل این راهکار نشات گرفته از سیرۀ بزرگان دینی (همچون سیرۀ امام خمینی(ره)) است. این راهکار مبتنی بر سه گام است که برای تشخیص اثربخشی آن نیاز هست که در یک روز مورد استفاده قرار بگیرد.
از جمله ویژگیهای کتاب اینست که مطالب بهصورت خلاصه در 90 صفحه و در قالب حکایات و تمثیلات فراوان نوشته شده است. امید است که با یاری خداوند، این اثر گامی مفید برای ارتقای فرهنگ نظم و برنامهریزی در جامعه باشد.
علاقهمندان برای تهیۀ کتاب با تخفیف 10 درصدی میتوانند به سایت انتشارات آموزش راهبردی به نشانی http://amoozesh-rahbordi.ir مراجعه نمایند.